Roundtable Synergy Books

圓桌精英是由圓桌出版與精英文化動力出版社合作組成的香港年輕出版社,延續圓桌出版的出版概念,亦促進新思想的碰撞。

【媒體報導】遠離熱廚房 寧做講古佬

201311180328704_oriental_A14_1

昨天「陳智遠x沈旭暉:國際漫遊—從《遠行》看國際關係」分享會已經圓滿舉行,《東方日報》記者到場採訪,報導節錄如下:

「離開月薪十三萬元嘅高薪厚職,孑然一身嘅Paul繼續揹起背囊行萬里路,更將游走七十八個國家嘅精華故事濃縮喺佢本新書《遠行:細聽文化旅途》。不過,Paul尋日出席新書講座時就率先幫自己倒米,講明新書冇任何必玩、必食推介,想睇旅遊攻略嘅唔該放低本書喇,仲笑言擔心新書喺香港市場會成為銷量「毒藥」。」

全文原載於《東方日報》政情版(2013年11月18日)

Advertisements

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

Information

This entry was posted on 18/11/2013 by in Media Report and tagged , , , .
%d 位部落客按了讚: